Start Predjela Slane margarite

Slane margarite

Clipboard04

Priprema:
1. U mlakoj vodi razmrviti kvasac sa po kašičicom šećera i brašna. Ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu pripremljenog brašna sa mlekom, praškom za pecivo i uljem. Dodati kašičicu soli.
3. Na kraju dodati nadošli kvasac, pa postepedno dodajući preostalo brašno zamesiti testo koje se ne lepi za ruke. (Testo mesiti malo duže dok se ne užilavi ili dok se ne oseti kako pucketaju mehurići).
4. Prilikom mešenja testo nekoliko puta treba baciti na podlogu za mešenje kako bi se rastreslo i svaki put ga premesiti.
5. Dobro umešeno testo ostaviti da nadođe, a zatim ga ponovo premesiti i podeliti na dve loptice.
6. Loptice razvući na debljinu od oko 0,5 cm, pa vaditi krugove šoljom za belu kafu ili većim kalupom u obliku margarite (cveta).
7. Krugove/margarite poređati u podmazan pleh, a potom svaku premazati kečapom, posuti origanom po ukusu, te staviti pomalo seckane šunke ili rendanog parizera.
8. Zatim staviti šampinjone. Umutiti jaje i preliti pomalo preko svake margarite. Na kraju posuti kačkavaljem.
9. Peći u zagrejanoj rerni 250°C dok ne porumeni.

Recept Sandre Lović iz Niša
Recept Sandre
Lović iz Niša