Priprema:
1. Umutiti belanca sa prstohvatom soli u mekši šam. Potom dodavati kristal šećer i mutiti na umerenoj brzini dok se šećer ne otopi. Pred kraj mućenja dodati ekstrakt jagode i crvenu
prehrambenu boju.
2. U umućenu smesu dodati mešavinu bademovog brašna i šećera u prahu pa polako promešati varjačom da bi se dobila ujednačena smesa.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje. Smesu za makarone sipati u poslastičarski džak pa pomoću njega na papir za pečenje istiskivati gomilice fila. Ostaviti ih da miruju na sobnoj temperaturi oko 60 min.
4. Zatim peći u zagrejanoj rerni na 130 ˚C oko 15 min.
5. Sjediniti slatku pavlaku sa čokoladom i otopiti na pari. Ohlađenu smesu umutiti u čvrst šlag.
6. Pečene makarone filovati smesom od čokolade i spajati po dva.