Priprema:
Kore:
1. Na pari otopiti 50 g čokolade.
2. Umutiti 5 belanaca i 1 žumance sa 5 kašika šećera. Potom umešati 8 kašika mlevenih oraha, kašiku brašna i otopljenu čokoladu, te sve lepo sjediniti.
3. Uliti smesu u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
4. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
5. Za to vreme, pripremiti čokoladni sirup: ušpinovati vodu sa šećerom, pa dodati čokoladu i mešati dok se ne zgusne.
6. Ohlađene kore preliti vrućim sirupom.
Fil:
1. Ulupati žumanca sa šećerom, a potom smesi polako dodavati mleko neprekidno mešajući. Umešati prašak za puding pomešan sa 4 kašike brašna.
2. Ulupati margarin i sastaviti ga sa kremom od žumanaca.
3. Šlag umutiti sa kiselom vodom, a čokoladu otopiti na tihoj vatri.
4. Fil podeliti na dva dela: u jedan dodati šlag, a u drugi seckane lešnike i otopljenu čokoladu.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći način: kora, crni fil, žuti fil, kora, crni fil, žuti fil. Poslednji sloj premazati šlagom. Ukrasiti po želji.