Start Deserti Karamel kocke

Karamel kocke

Clipboard04

Priprema:
Kora:
1. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst šam, dodajući jedno po jedno žumance.
2. Zatim umešati brašno i prašak za pecivo, pa lagano sjediniti varjačom.
3. Smesu uliti u podmazan i pobrašnjen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok se kora ne odvoji od ivica pleha.
Preliv:
1. Šećer preliti vodom da ogrezne (za 1 prst iznad šećera) i ušpinovati da bude malo ređe.
2. Preko pečene kore preliti ušpinovani šećer.
Fil:
1. U malo mleka razmutiti pudinge, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom, pa ukuvati razmućen puding.
2. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Za to vreme ulupati omekšali margarin sa 200 g šećera u prahu, a zatim dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila sve dok se ne dobije fini krem.
Finalni postupak:
1. Preko natopljene kore premazati fil.
2. Slatku pavlaku umutiti sa šećerom i naneti preko fila.
3. Desertini preliv pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti preko kolača.
4. Ostaviti kolač da se dobro ohladi u frižideru.

Recept Sanje Đokić iz Kragujevca
Recept Sanje Đokić iz
Kragujevca