Pomfrit možete da napravite od skoro bilo kog povrća. Jednostavno isecite hranu koju ćete „ispržiti“ na veličinu koja vam odgovara, obložite je brašnom, jajima i prezlama i potom je ispecite na 200 stepeni Celzijusa u rerni.
Avokado
Iako možda mislite da avokado nije dobar izbor zbog svoje mekane unutrašnjosti, pomfrit od avokada je neverovatno ukusan i bogat Vitaminom C, vitaminom K i “dobrim” mastima.
Tikvice
Tikvice su izuzetno zahvalne za mnoge recepte, a skoro savršene za pomfrit. I ne samo to, bogate su vitaminom C, vitaminom K, vitaminom B6, magenzijumom, kalcijumom i manganom.
Pečurke
Sledeći put kada kupite neke lepe pečurke setite se da od njih možete napraviti i pomfrit koji će biti znatno zdraviji od onog koji pravite sa krompirom.
Pečurke su takođe bogate fosforom, kalcijumom, bakrom i selenijumom.
Boranija
Boranija je već hrskava, a ukoliko dodate i parmezan, imaćete poslasticu koja će vas oduševiti. Pritom ćete uneti i vitamin A, C i K, kao i magnezijum.
Leblebije
Iako leblebije možda nisu očigledan izbor, ukoliko ih izgnječite i pomešate sa vodom i brašnom dobićete savršenu teksturu idealnu za pomfrit koju možete ispržiti ili ispeći.
Izvor: 24sata
Foto: Flickr