Start Restoranski vodič Nataša Pavlović: Obožavam indijsku hranu i sigurno sam u prošlom životu bila...

Nataša Pavlović: Obožavam indijsku hranu i sigurno sam u prošlom životu bila Indijka!

natasa pavlovic

Šarmantna voditeljka Nataša Pavlović rođena je 1976. godine u Zagrebu, a sa četrnaest godina se seli u srpsku prestonicu gde i danas živi. Po struci je turizmolog, a jedno vreme je šetala modnim pistama u Srbiji, ali i u inostranstvu. Karijeru voditeljke počinje na nacionalnoj televiziji, ali publika će je zavoleti u ulozi domaćina emisije humanitarnog karaktera “Plesom do snova” koju je vodila sa kolegom Boškom Jakovljevićem, a trenutno uživamo u njenim uspešnim transformacijama u emisiji “Fantastik šou”. Ova lepa voditeljka uživa u harmoničnom braku sa producentom Predragom Pavlovićem i ponosna je majka četvorogodišnjeg Olega kojem se trudi da kuva ukusna, ali pre svega zdrava jela.

Da li volite da kuvate i kako se snalazite u kuhinji?
Nisam ljubitelj kuvanja, mada mislim da sam prilično talentovana za kuvanje. Čini mi se da sam to nasledila od tate, jer poput njega, umem da ni iz čega napravim ukusno jelo, recepte ili ne koristim ili mi služe kao osnova dok obavezno nadogradim nekim svojim sastojkom, ponešto izbacim, drugo ubacim, eksperimentišem i uvek ispadne dobro. Možda da imam mnogo više vremena, više bih i kuvala, posebno mi je zadovoljstvo kada spremam za veće društvo. U svakodnevnom životu sam klasična mama, koja kuva isključivo zbog dobrobiti svog deteta.

Koja hrana vas podseća na detinjstvo i da li ste kao mali bili izbirljivi?
Nisam volela uopšte da jedem. Najteže me je bilo naterati da sednem za sto. I nikako mi nije bilo jasno zašto odrasli stalno sede za stolom i jedu, kad to može da se radi, i to ako baš mora, usput uz igru. Smatrala sam to čistim gubljenjem vremena. Jedino što mi je ostalo kao lepo sećanje od hrane, mada više ima veze sa celim ambijentom, jeste domaći vrući hleb iz peći za drva, namazan domaćim pekmezom od šljiva, kod moje bake u Lici. Zimski praznici, sankanje na snegu i taj miris i ukus kad uđemo u bakinu kuću je jedno od lepših sećanja na detinjstvo koje imam.

Omiljeni restoran u rodnom gradu
Moj rodni grad je Zagreb, dugo nisam izlazila po restoranima tamo tako da se ne bih usudila da izdvojim neki jer se vreme promenilo, ali ono po čemu ga ja što se hrane tiče izdvajam, jesu odlične picerije. Izgradila sam vrlo istančan ukus kad su pice u pitanju upravo jer sam tamo naučena na one vrhunske i prave, u odnosu na koje uvek poredim ostale.

Kad ste u inostranstvu, koje restorane posećujete i šta jedete?
U inostranstvu volim probati lokalne specijalitete ali čisto da zadovoljim radoznalost. Ostatak vremena ne izlazim iz indijskih restorana. U svakom gradu u kom sam bila imam omiljene. Ako reinkarnacija postoji, mora da sam bila Indijka u prošlom životu, jer njihovu kuhinju obožavam! Daleko mi je omiljena u odnosu na sve ostale.Čini mi se da nasu hranu jedem jer je sveprisutna pa moram, dok u indijskoj, ali i japanskoj, uživam.

Da li vodite računa o ishrani?
Vodim veoma. Mislim da bih bila prava bucka da ne vodim računa jer su slatkiši moj porok. Mnoge sam dijete probala i našla svoj način kako da održavam liniju.

Omiljena kuhinja
Kao što sam rekla, indijska mi je daleko najomiljenija, preporučujem piletinu ili jagnjetinu u tikka masali, riža, peshvari nan. Takođe, boraveći u Japanu zavolela sam japansku kuhinju koja takođe ima specifičan ukus, volim i tempuru i sve vrste sušija i miso supe. Od morke hrane, gambori u crvenoj buzari su moj izbor ali i hobotnica na žaru.

Slani, ili slatki specijaliteti
Uglavnom, prvo jedem slatko pa tek onda slano,slatko mi otvara apetit. Kolače i čokolade obožavam. Najdraža mi je torta od jagoda sa čokoladom i vanilom ali i mnoge druge. Slani specijalitet koji volim oduvek su zagorske štrukle. Po njima sam i dobila nadimak pa me drugarice zovu štruklica.

Omiljeni recept, preporuka
Piletina sa karijem i medom. Iseckati belo meso na kockice. U činiju sipati pola flašice soja sosa, dve kašike meda, limun iscediti i kari prah. sve izmesati i u to staviti meso da odstoji malo. Presuti sve zajedno u vok i pržiti dok se ne karamelizuje sos (ne stavljati ulje). Skuvati rižu, pomešati sa pavlakom i servirati zajedno sa mesom. Prijatno!

Autor: Jasmina Jovičić, Life Content
Foto: Life Content