Priprema:
Patišpanj:
1. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst šam, a zatim postepeno dodavati žumanca neprekidno muteći.
2. Pomešati brašno sa praškom za pecivo i kakaom, pa sve lagano umešati u prethodnu smesu i promešati varjačom ili isključenim mikserom kako bi smesa ostala vazdušasta.
3. Smesu uliti u podmazan i brašnom posut pleh i peći u zagrejanoj rerni na oko 15 minuta (proveriti čačkalicom da li je patišpanj pečen).
4. Gotov patišpanj izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi, a potom ga preliti vrelim čokoladnim mlekom.
5. Natopljenu koru premazati džemom od jagoda.
6. Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice (sa mlekom ili kiselom vodom) i vanil-šećerom i premazati preko kore sa džemom.
7. Iseći na kocke i dekorisati slatkim od jagoda po želji.