Stavljanje brojnih sastojaka između dve kriške hleba tradicija je u mnogim zemljama. Međutim, nisu svi sendviči podjednako ukusni ni podjednako zdravi. Pogledajte neke tradicionalne sendviče.
Indija – Krompir pržen u dubokom ulju sa brojnim dodacima i povrćem.
Vijetnam – Baget prepun ukusa – svinjetina, povrće, korijander i ljute papričice.
Turska – Čuveni kebab, uglavnom punjen jagnjetinom, jogurtom i povrćem.
Kolumbija – Testo od kukuruznog brašna punjeno čorizo kobasicom i čilijem.
Japan – Prženo meso na belom hlebu sa majonezom i senfom.
Kanada – Svaki dobar sendvič u Kanadi ima dimljeno meso, ražani hleb, kisele krastavce i seng.
Australija – Sendvič nije sendvič u Australiji ako ne sadrži čuveni “vegimite”. Uglavnom se namaže na tost sa sirom.
Kuba – Prost i prepun ukusa, svinjetina, šunka, kiseli krastavac i senf unutar slatkog kubanskog sendviča.
Čile – Masivan sendvič prepun ćuretine ili govedine prelivene boranijom.
Kina – Kineksi sendvič od magarca je upravo to – meso od magarca između dve kriške hleba.
Portugal – Portugalci su ponosni na ovaj prilično neuredan sendvič koji je punjen šunkom ili kobasicom, preliven sosom od piva ili viskija i poslužen sa pomfritom.
Danska – Ovaj sendvič je specifičan što nije pokriven drugom kriškom hleba, a sadrži ribu, povrće i ponekada paštetu.
Nemačka – Veliki komad mesa unutar zemičke koja se jede dok je sve vruće.
Francuska – Baget punjen šunkom, sirom i krastavčićima.
Španija – Za ovaj sendvič se isključivo koristi baget unutar kog se nalaze meso i jaja, vrlo retko povrće.
Srbija – Pljeskavica, puno mesa i malo povrća.
Belgija – Ovaj sendvič izbegavajte ako ste na dijeti. Puno mesa, pomfrita i majoneza unutar zemičke.
Italija – Tostirani sendvič koji uključuje sir i bosiljak i paradajz.
Brazil – Sendvič sa govedinom, sirom, krastavčićima, paradajzom i origanom za potpuno iskustvo koje definitivno nema vaše zdravlje na umu.
Izvor: 24sata
Foto: Instagram