Start Deserti Vreli poljubac

Vreli poljubac

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (4 glasova, prosek: 3.75 od 5)

Loading ... Loading ...
vreli poljubac

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Zatim, neprekidno muteći, polako dodavati žumanca, a potom i brašno, mleko, griz, prašak za pecivo i vanil-šećer. Sve dobro umutiti.
2. Nakon toga, smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C dok ne porumeni.
3. Gotovu koru izvaditi iz pleha i ostaviti da se ohladi.
4. Zatim iscediti sok od 2 pomorandže i dodati kašiku ruma, te preliti ohlađenu koru.
5. Koru potom premazati slatkim od višanja.
6. Istopiti čokoladu sa malo ulja, pa jedan deo ostaviti sa strane, a drugim premazati višnje.
7. Zatim kolač preseći na dva dela. Pažljivo, prvim delom prekriti drugi tako da se filovi sastave. Kolač preliti preostalom glazurom.

biljana petrovic krusevac
Recept Biljane Petrovic iz Krusevca