Start Restoranski vodič Igor kostić: Hleb i džem sam jeo svaki dan, a sad mogu...

Igor kostić: Hleb i džem sam jeo svaki dan, a sad mogu da priuštim i maslac!

igor kostic facebook

Pevač Igor Kostić, poznatiji kao Igor X, rođen je u Beogradu 1980. godine. Iz vanbračne zajednice sa pevačicom Minom Kostić ima ćerkicu Anastasiju s kojom obožava da provodi svoje slobodno vreme. Pre četiri godine, Igor je bio jedan od ukućana poznatog rijalitija “Dvor”, ali nažalost nije uspeo da se domogne glavne novčane nagrade. Duetska numera “Grudi od betona” koju je uradio sa Minom Kostić, doživela je veliki uspeh, a njegov novi spot za pesmu “Dok izbrojim do dva” našao se na meti administratora Jutjuba koji su mu cenzurisali neke scne iz spota zbog preterane obnaženosti i erotike. Ovaj zgodni i šarmantni pevač iako zna da se petlja oko šporeta, uglavnom jede van kuće, onako “s nogu”.

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
– Slagao bih ako bih rekao da volim i da se snalazim dobro jer jako retko se nalazim u tom delu kuće koji se zove kuhinja. Ali kada već uđem tamo, onda to i nije tako loše. Živim brzim tempom i sam, tako da se uglavnom hranim van kuće, ali stvarno volim da petljam oko šporeta i nisam totalna neznalica.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mali bio izbirljiv?
– Odrastao sam u popriličnom siromaštvu, tako da mi je najupečatljivije u sećanju ostala baš ta hrana koju sam najčešće jeo. Recimo hleb i džem sam jeo skoro svaki dan i interesantno je da sam to obožavao, a i dan danas uživam povremeno u takvom doručku samo sada priuštim sebi i maslac i čašu mleka. Verovatno je to sve i razlog što apsolutno nisam izbirljiv, jedem bukvalno sve.

Omiljeni restoran, preporuka?
– Kao što rekoh, uglavnom jedem van kuće, tako da posećujem mnoge restorane po gradu, ali da ne bih nabrajao navešću sam jedan u kom sam bukvalno svaki dan. To je kafe-restoran Blok na Novom Beogradu.

kafe blok fejsbuk

Kad si u inostranstvu, u koje restorane ideš i šta jedeš?
– Pošto nisam izbirljiv , kao što rekoh, jedem tamo gde je usput. S obzirom na to da sam u inostranstvu uglavnom poslom, tako da nemam vremena za uživanje.

Da li vodiš računa o ishrani?
– Mnogi misle za mene da ja izuzetno vodim računa šta i kad jedem, što apsolutno nije tačno. Jedem šta god mi se jede i u bilo koje doba. Jedino što mi je bitno je da bude dosta mesa u obroku, inače brzo budem ponovo gladan.

Omiljena kuhinja?
– Volim i često jedem kinesku hranu, a omiljena su mi jela sa kiselo-slatkim ukusom.

Slani ili statki specijaliteti?
– Sve, jer posle dobrog obroka uvek ima mesta i za dezert.

Podeli sa nama omiljeni recept:
– Biftek volim na sve načine i volim i da ga spremam.

– Biftek sa začinima-

Sastojci: 1kg bifteka, 4 kašike senfa, 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera, svež ruzmarin, 4 čena belog luka, 1 kašika meda, sok od jednog limuna.

Priprema: Sve začine pomešati u činiji i tu masu namazati na biftek. Tepsiju malo nauljiti i položiti meso, prekriti aluminijumskom folijom i staviti u zagrejanu rernu na 220 stepeni da se peče 30 minuta. Skinuti foliju i peći dok meso ne postane svetlo braon boje, oko 20 minuta. Prijatno!

Autor: Jasmina Jovičić
Foto: Facebook