Priprema:
1. Penasto umutiti jedno jaje i jedno belance.
2. Dodati šećer, malo ulja i vodu, pa sve dobro umutiti.
3. Izmrviti kvasac pa dodati u jaja.
4. Postepeno dodajući brašno umesiti glatko testo.
5. Testo razvući oklagijom na debljinu jednog prsta i preko njega namazati margarin.
6. Zatim zaviti u štrudlu, te iseći na 8 delova. Od svakog dela formirati jufku i ostaviti sa strane.
7. Svaku jufku razvući oklagijom, seći na osmine i filovati sirom umućenim sa 3 jajeta i malo soli.
8. Motati u kiflice i ređati u podmazan pleh.
Finalni postupak:
1. Preostalo žumance blago promešati, dodati malo soli i kašiku ulja pa premazati kiflice. Na kraju posuti susamom.
2. Kiflice peći u zagrejanoj rerni na 200°C 15-20 minuta, to jest dok ne porumene.