Sastojci:
– 3 srednje tikvice
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 2 šargarepe
– 1 paštrnak
– 250 g pelata paradajza ulje
– mešavina začina
– mirođija
Priprema
1. Tikvice oguliti i iseći na krupnije kocke.
2. Šargarepu i paštrnak oguliti i izrendati na krupno rende. Beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati paštrnak i šargarepu, te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok povrće napola ne omekša.
4. Dodati tikvice i izmiksani pelat paradajza, sipati vode da povrće ogrezne, dodati mirođiju i začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri da bi se dobila željena gustina.
Uživajte!
D.S.