Start Deserti Slatka testa Kuglof sa kuvanim vinom

Kuglof sa kuvanim vinom

Foto: Thinkstock

Sastojci:

– 300 g margarina
– 250 g + 2 kašike šećera
– 4 jaja
– 300 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 kašika gustina
– 1 kašičica cimeta
– 2 dl crnog vina
– 2 karanfilića
– 100 g suvog grožđa
– 100 g čokolade
– šećer u prahu za posipanje

Priprema:

1. U manju šerpu staviti vino sa 2 kašike šećera i karanfilićima da kuva 5 min. od momenta ključanja.
2. Umutiti margarin sa šećerom, dodavati jedno po jedno jaje i nakon svakog miksati nekoliko minuta.
3. Zatim dodavati naizmenično ohlađeno kuvano vino i brašno pomešano sa praškom za pecivo, gustinom i cimetom.
4. Na kraju umešati suvo grožđe i seckanu čokoladu.
5. Smesu izliti u podmazan i prezlama posut kalup za kuglof. Peći u rerni zagrejanoj na 180°S 70 min.
6. Izvaditi iz rerne i kad se prohladi, izvrnuti iz kalupa na tacnu za služenje. Posuti šećerom u prahu.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net