Sastojci:
– 4 jajeta
– 4 šoljice (1 dl) kukuruznog brašna
– 3 šoljice (1 dl) belog mekog brašna
– 2 šoljice (1 dl) ulja
– 2,5 dl mleka
– so
– 1 prašak za pecivo
– 400 g domaćeg sira u kriškama
Priprema
1. Belanca odvojiti od žumanaca. Sa prstohvatom soli umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca sa mlekom i uljem, te dodati mešavinu praška za pecivo, kukuruznog i belog brašna. Sastojke umutiti mikserom da bi se dobila ujednačena smesa.
3. Krišku sira izmrviti, dodati u masu za testo, a na kraju dodati sneg od belanaca. Polako promešati varjačom.
4. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posuti brašnom, a potom uliti pripremljenu smesu za projaru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.