Za 4 osobe priprema: 60 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
– 4 paprike babure
– 4 veća paradajza
– 3 veće glavice crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1 paštrnak
– ulje
– 1 šargarepa
– so
– 3 dl soka od paradajza
– 600 g džigerice
– 50 gr tarane
Priprema:
1. Papriku i paradajz očistiti, iseći na krupnije kocke.
2. Paštrnak i šargarepu oguliti i izrendati na krupno rende. Crni i beli luk sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti trećinu crnog luka i beli luk, te dodati šargarepu, paštrnak i papriku. Zajedno pržiti uz neprekidno mešanje dok povrće ne omekša.
4. Dodati paradajz i taranu, a zatim dinstati na umerenoj temperaturi povremeno dolivajući sok od paradajza dok tarana ne nabubri. Ukoliko je tečnost uvrila, a tarana nije dovoljno omekšala, dolivati vodu po potrebi. Pred kraj dinstanja začiniti.
5. Posebno na ulju propržiti preostali crni luk, pa dodati džigericu. Dinstati na umerenoj temperaturi uz povremeno dolivanje vode dok džigerica ne omekša. Gotovu džigericu začiniti po ukusu.
6. Đuveč poslužiti uz dinstanu džigericu.
Arhiva: Bakina kujna