Iako na prvi pogled ova torta izgleda kao i svaka druga, potpuno obična poslastica, ukrašena samo šlagom, kada se iseče ona otkriva neverovatne boje.
Ova predivna šarolika torta idelana je za rođendansko iznenađenje, a zapravo je uopšte nije teško napraviti, kao što se možda čini na prvi pogled. Evo i kako da je napravite.
Sastojci:
– 6 šolja šećera u prahu
– 2 šolje putera
– 2 kašičice vanile
– 3 kašike slatke pavlake
– dupla mera ispečenog patišpanja za tortu
– razne boje za kolače
– pleh prečnika 16 cm
Priprema:
– Pripremite omiljeni recept za patišpanj, ali odmah napravite duplu meru. Umućenu smesu podelite na šest delova u šest činija i svakoj dodajte po nekoliko kapi željene boje. Ispecite svaku koru pojedinačno u plehu prečnika 16 centimetara u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko osam minuta.
– Ispečene kore ostavite da se sasvim ohlade, pa onda nožem isecite gornje delove patišpanja. Napravite buterkrem tako što ćete umutiti šećer u prahu sa vanilom i slatkom pavlakom tako da dobijete gustu kompaktnu masu.
– Pomoću oblika za kolače isecite krugove u patišpanju kao što je prikazano na videu, a potom unutrašnjost premažite buterkremom kome ste dodali i par kapi bele prehrambene boje.
– Poslažite patišpanj jedan u drugi, a potom i jedan na drugi, po bojama, naizmenično hladne i tople boje, kao u video snimku, a potom toru spolja premažite ostatkom krema, a možete koristiti i šlag.
– Ostavite tortu u zamrzivač petnaestak minuta da se malo stegne, a potom dovršite premazivanje kremom ili šlagom. Ukoliko želite da torta bude glatkih ivica kao na ovom snimku, za poravnanje krema možete koristiti lenjir.
Pogledajte u snimku koji vam prikazujemo kako da napravite ovaj fenomenalan desert koji će oduševiti sve prisutne goste:
Autor: Pošalji recept
Foto: PrintScreen