Za 4 osobe priprema: 35 min.
Posno jelo
Sastojci:
– 4 dl soka od paradajza
– 3 dl juneće supe
– 1 puna kašika brašna
– 1/2 kašičice mlevene paprike
– 3 kašike ulja
– 1 kašičica šećera
– 1/2 glavice manjeg crnog luka
– mešavina začina
Za trganjce:
– 1 jaje
– so
– 50 ml vode
– brašna po potrebi
Priprema:
1. Na malo ulja propržiti brašno, dodati pola kašičice mlevene paprike i promešati. Sipati sok od paradajza, juneću supu i nastaviti sa kuvanjem dok ne proključa.
2. Crni luk očistiti, iseći na krupnije komade, te dodati u čorbu radi ukusa. Dodati šećer, začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem još 10 min. dok luk ne omekša.
3. Posebno pripremiti trganjce. Umutiti jaje sa vodom i malo soli, pa postepeno dodavati brašno i mesiti dok se ne dobije mekše testo.
4. Nakon toga kidati manje komade testa i ubacivati u ključalu čorbu. Nastaviti sa kuvanjem dok trganjci ne omekšaju i isplivaju na površinu.
Arhiva: Bakina kujna