Sastojci:
– 1 kg krompira
– 300 g mešanog mlevenog mesa
– 2 glavice crnog luka
– 1/2 praziluka
– 1 šargarepa
– 1 paradajz
– mešavina suvog biljnog začina
– mlevena crvena paprika
– ulje (za prženje)
Priprema:
1. Luk i praziluk krupnije iseći, pa ispržiti u tiganju na malo ulja dok ne postanu staklasti.
2. Zatim dodati meso i nastaviti sa prženjem povremeno mešajući.
3. Oljuštiti i iseći paradajz na kockice, te dodati u tiganj. Posuti mešavinom suvog biljnog začina i mlevenom crvenom paprikom po ukusu i lagano promešati.
Finalni postupak:
1. Očistiti krompir i iseći na kolutove, a zatim poređati jedan red u nauljenu šerpu.
2. Preko toga sipati deo pripremljene mase od mesa. Ponoviti postupak dok se ne potroši sav materijal.
3. Musaku zapeći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 35 minuta.
Recept Danijele Gijevske iz Niša.
Arhiva: Pošalji recept