Sastojci:
– 250 g masti
– 2 žumanceta
– 1 jaje
– 1 šoljica (od 50 ml) mlakog mleka
– 25 g kvasca
– 1 šoljica belog vina
– 1 kašičica šećera
– oko 700-750 g brašna
– džem po ukusu za filovanje
– šećer u prahu za posipanje
ISPROBAJTE I… Oranž kiflice
Priprema:
1. U mlakom mleku razmrviti kvasac i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme mikserom umutiti mast sa žumancima i jajetom, pa dodati nadošli kvasac, belo vino i kašičicu šećera.
3. Potom postepeno dodavati brašno sve dok se ne umesi glatko, mekše testo.
4. Ne ostavljati da testo naraste, već odmah formirati 8 loptica. Svaku razvući i seći trouglove.
5. Svaki trougao nafilovati džemom po ukusu i uviti kiiflice.
6. Peći na 200°C dok blago ne porumene, pa dok su još vruće uvaljati ih u šećer u prahu.
Recept Marine Dimitrijević iz Pirota.
Arhiva: Torte i kolači
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net