Za 4 osobe priprema: 25 min.
Mrsno jelo
Kuvanje: 10 min.
Sastojci:
– 6 jaja
– 1 konzerva sardina
– 1 kašika senfa
– 1/2 glavice crnog luka
– 1 kašika soka od limuna
– 1 kašika seckanog peršuna
– 2 kašike maslinovog ulja
– mešavina začina
ISPROBAJTE I… Jaja punjena šunkom u soku od cvekle
Priprema:
1. Jaja staviti u hladnu vodu i ostaviti da se kuvaju. Kada voda proključa kuvati ih još 8 minuta. Nakon toga preliti hladnom vodom da bi se lakše oljuštila.
2. Izdvojiti četiri ohlađena jajeta i uzdužno preseći napola, a žumanca izvaditi.
3. Posebno u činiji sjediniti žumanca, sitno rendana dva cela jajeta, peršun, seckani crni luk, oceđene sardine i sok od limuna. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
4. Fil sipati u dresing džak i pomoću njega napuniti polovine belanaca.
Arhiva: Bakina kujna
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net