Start Restoranski vodič Goga Sekulić: Razmišljam da naučim da kuvam

Goga Sekulić: Razmišljam da naučim da kuvam

goga sekulic 3

Pevačica Goga Sekulić rođena je 1977. godine u Pljevljima gde je i završila srednju turističku školu. Već petnaestak godina prisutna je na estradnom nebu, vlasnica je velikog broja hitova i jedna je od pevačica koja na nastupima pravi fenomenalne žurke. Nedavno je, posle porodične tragedije, izdala album simboličnog naziva „Ponovo rođena“ i tako, u punom sjaju, najavila svoj povratak na muzičku scenu. Prošle godine na „Pinkovom festivalu“ ušla je u finale takmičenja, zahvaljujući numeri „Rekord sam oborila“ koja je doživela veliki uspeh kod publike, a na Jutjubu je zabeležila rekordni broj pregleda. Ova zgodna pevačica nema vremena da sate i sate provodi u kuhinji, ali ipak priznaje da razmišlja da nauči neke osnovne kulinarske tehnike, uz pomoć majke, naravno.

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
– Obzirom na to da konstantno imam veliki broj obaveza i živim brzim tempom, nemam baš vremena da se posvetim kuvanju, pa se uglavnom hranim po restoranima. Inače, već duže vreme razmišljam da naučim da kuvam, a za predavača ću uzeti svoju majku jer je ona vrsna kuvarica.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mala bila izbirljiva?
– Kao mala sam obožavala da jedem kačamak i razne pite, a tada sam shvatila da najviše volim da jedem piletinu i ribu. Nekako sam oduvek znala da procenim šta želim, a šta ne, čak i kada je hrana u pitanju.

Omiljen restoran, preporuka?
– U poslednje vreme najviše volim da jedem suši i imam nekoliko omiljenih restorana koji ovu vrstu hrane spremaju izvrsno. Volim restorane koji u meniju imaju ponuđene dobre specijalitete od mesa i raznovrsne salate.

Kad si u inostranstvu, u koje restorane ideš i šta jedeš?
– Postoji jedan restoran u Cirihu koji me jako podseća na naš “Franš”, pa tamo obavezno idem kada boravim u ovom gradu. Sve zavisi od režima ishrane, ali dobro pripremljena riba ili piletina su uvek dobar izbor.

Da li vodiš računa o ishrani?
– Trenutno sam u fazi kada veoma vodim računa o ishrani i mnogo sam probirljiva oko svakog obroka. Trudim se da se kvalitetno hranim jer želim da budem u dobroj formi, kako zdravstveno, tako i fizički.

Omiljena kuhinja?
– Azijska kuhinja, zato sto je bazirana na povrću, egzotičnog je ukusa i nije previše kalorična.

Slani ili statki specijaliteti?
– Uvek bih pre odabrala slatkiše, jer uživam u njima. Međutim, trenutni režim ishrane mi ne dozvoljava da unosim šećer, pa ih zaobilazim u širokom luku.

Da li postoji nešto što nikada ne bi pojela?
– Mislim da nikada ne bih mogla da pojedem žablje batake, iako sam od mnogo prijatelja čula da su veoma ukusni i da imaju sličan ukus kao piletina. Kažu mi da su čak i ukusni. Ipak, sama pomisao da jedem žablje batake mi je dovoljna da odustanem od toga.

Podeli sa nama omiljeni recept:
– Koh, jer je jednostavan, svi ga vole i svima je pristupačan, ali onaj stari recept, klasi
ni koh sa mlekom, ne ove savreme sa prelivima i slično.

Sastojci:
– 8 jaja, 8 kašika šećera, 9 kašika pšeničnog griza, 1 litar mleka, 2 vanilin šećera i 4 kašike šećera za preliv.

Priprema:
– Razbiti jaja i odvojiti žumanca od belanaca.
– Belanca dobro umutiti i postepeno dodavati 8 kašika šećera. Dodati, žumanca i griz i sve dobro i pažljivo promešati.
– Smesu sipati u dobro podmazan pleh i peći oko 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
– Preliv napraviti tako što prvo skuvamo mleko sa šećerom i vanillin šećerom.
– Još vruć koh preliti vrelim sirupom.

Prijatno!

Autor: Jasmina Jovičić
Foto: Facebook