Start Glavna jela Riba Đuveč od soma

Đuveč od soma

djuvec od soma

Sastojci:
– 500 g fileta soma
– 1 glavica crnog luka
– 1 crvena paprika
– 1 žuta babura paprika
– 4 srednja paradajza
– 150 g kupusa
– 250 g pelata paradajza
– 2 krompira
– ulje
– 70 g pirinča
– mešavina začina

Priprema
1. Crni luk očistiti i iseckati na kockice, a paradajz, crvenu i žutu papriku iseći na krupnije kocke.
2. Krompir oguliti i takođe iseći na kocke, a kupus naribati kao za salatu.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu pa dodati crvenu i žutu papriku i propržiti. Dodati kupus te sve zajedno pržiti uz povremeno mešanje dok povrće napola ne omekša.
4. Nakon toga dodati pelat i svež paradajz i promešati. Kratko prokuvati da svež paradajz pusti sok pa dodati pirinač i krompir. Začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje i dolivanje vode po potrebi. Pred kraj kuvanja dodati seckane filete soma.
5. Zemljanu činiju nauljiti i presuti u nju pripremljeni đuveč. Poravnati pa naliti vodom da ogrezne. Peći u zagrejanoj rerni dok suvišna tečnost ne uvri.

Uživajte!
D.S.