Sastojci:
– 250 g testenine (mašnice)
– 3 jajeta
– 100 g tvrdog sira
– 300 g mlevenog mešanog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1 manja glavica kelja
– 2 kašike ulja
– 1 kašičica bibera
– 3-4 lista lovora
– 2 kašičice mešavine suvog biljnog začina
– soli po ukusu
ISPROBAJTE I…
ČIPS OD KELJA: ZDRAVA ZAMENA ZA GRICKALICE
Priprema:
1. Sitno iseckati crni luk, pa ga propržiti na ulju u dubljem tiganju.
2. Zatim dodati sitno seckan beli luk i mleveno meso. Promešati, dodati mešavinu suvog biljnog začina, biber, lovor i soli po ukusu te nastaviti sa dinstanjem.
3. Za to vreme obariti testeninu (al dente), a u posebnoj posudi kelj blanširati tek
Recept Anđelije Ivkov Džigurski iz Novog Sada.
Arhiva: Pošalji recept
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net