Sastojci:
– 1 šoljica mascarponea
– 1 kugla sladoleda od vanile
– 3 kugle sladoleda od čokolade
– 2 kašike bademovog mleka
– 1 šoljica espressa ili kafe, ohlađene
– 4 kašike kakaa
– 2 kašike šećera u prahu
– 8 piškota
– 1 banana
Priprema:
1. Stavite mascarpone, sladoled od vanile, bananu i mleko u blender. Pomešajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu.
2. Ulijte smesu u posudu i stavite na stranu.
3. Stavite sladoled od čokolade i espresso u blender i pomešajte dok ne postane glatka smesa.
4. U svaku čašu stavite ravnomjerno čokoladnu smesu, a zatim vanila smesu.
5. U maloj činiji pomešajte kakao prah sa šećerom u prahu. Sipajte smesu ravnomerno u svaku čašu i ukrasite s piškotama. Poslužite odmah.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net