Za testo:
– 2 dl mleka
– 2 dl jogurta
– 1 kocka kvasca
– 50 ml ulja
– 2 kašičice soli
– 1 kašičica šećera
– 1 jaje
– 1/2 kašičice ljute mlevene paprike
– 800 g brašna
Za fil:
– 1/2 kg lovačkih kobasica
– 300 g sitnog sira
– 90 g margarina
– 1 jaje za premaz
– malo kima i susama po želji
Priprema :
1. Kobasice iseći napola po dužini i kratko ispržiti. Ostaviti ih sa strane.
2. U mlakom mleku izmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti ga da nadođe.
3. Za to vreme pomešati polovinu pripremljenog brašna sa mlevenom ljutom paprikom i jajetom, pa dodati nadošli kvasac, mleko, jogurt i ulje, te postepeno dodajući preostalo brašno zamesiti glatko testo.
4. Testo ostaviti da nadođe oko 15 minuta, a zatim ga premesiti i podeliti na 4 jufke.
5. Prvu jufku rastanjiti na 1 cm debljine, premazati je sa 100 g sira i narendati 30 g margarina.
6. Rastanjaiti drugu jufku, staviti je preko prve i filovati na isti način. Postupak ponoviti i sa trećom jufkom. Preklopiti četvrtom rastanjenom jufkom, ali je ne premazivati.
7. Ostaviti desetak minuta da miruje i nadođe. Zatim rastanjiti i seći trouglove.
Finalni postupak:
1. Kobasice iseći na štapiće širine truogla, pa uvijati kiflice.
2. Poređati ih u pleh obložen pek-papirom, premazati umućenim jajetom i po želji posuti susamom ili kimom.
3. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta.
Recept Dragane Radonje iz Novog Sada
Arhiva: Pošalji recept