Mlada pevačica Tijana Stojić važi za jednu od najzgodnijih i najatraktivinijih pevačica na javnoj sceni. Ova rođena Prijepoljčanka vlasnica je hitova „Bretele“, „Da nam ide“, „Prodao bi noć“ ,a široj javnosti postala je poznata nakon pojavljivanja u rijaliti šou-programu „Sladak život“. Trenutno vredno radi i priprema nove pesme kojima će oduševiti nestrpljive fanove. Tijanu kuvanje opušta i kad god ugrabi malo slobodnog vremena, ona mu se prepusti s uživanjem.
Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Volim da kuvam u slobodno vreme, to me opušta i stalno pripremam neke nove specijalitete. Mogu vam reći da mi to odlično ide od ruke.
Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mala bila izbirljiva?
Na detinjstvo me podseća sva domaća hrana, najviše mamina i bakina kuhinja, a to su uglavnom kuvana jela i domaće pite među kojima mi je omiljena pita sa spanaćem.
Omiljeni restoran, preporuka?
Često posećujem restorane u Beogradu, a najčešće su to “Madera”, “Sinđelic”, “Tabor” zbog jako prijatnog ambijenta i izvrsne hrane koju pripremaju na meni omiljeni način.
Kada si u inostranstvu, u koje restorane ideš i šta jedeš?
Često putujem, u inostranstvu sam skoro svaki vikend i uvek biram da idem u restorane sa našom srpskom tradicionalnom kuhinjom, a kada imam više vremena volim da probam i njihova jela.
Da li vodiš računa o ishrani?
Dosta treniram pa samim tim i pazim na ishranu, trudim se da mi obroci budu što laganiji.Veliki sam ljubitelj i salata koje spremam na različite načine.
Omiljena kuhinja?
Obožavam italijansku kuhinju, testenine u raznim sosevima, a omiljene su mi Karbonare na njihov način. Pored tog volim i meksičku hranu.
Slani ili slatki specijaliteti?
Posle slanog specijaliteta volim da pojedem neki slatki voćni kolač sa jagodama ili ananasom.
Da li postoji nešto što nikada ne bi pojela?
Nisam ljubitelj jako začinjene hrane.
Omiljeni recept:
Punjena piletina u sosu od šampinjona
Sastojci: Pileća prsa 1kg, goveđa pršuta 120gr, kačkavalj 200gr, krem sir 50gr, pavlaka 100ml, so, biber, oregano, vegeta, bosiljak, šampinjoni 400gr, neutralna pavlaka 500ml, senf, kiseli krastavci, brašno, ulje, prezle, jaja.
Priprema: Pileća prsa razrezati po sredini i rastanjiti ih tučkom. Premazati ih mešavinom krem sira i pavlake, staviti kačkavalj i pršutu, pa posuti origanom i bosiljkom pa preklopiti piletinu. Svaki komad uvaljati u brašno pa u jaje, a onda u prezlu i peći u dubljem ulju. Šampinjone iseckati i dinstati dok ne ispari višak vode. Dodati krastavčiće , neutralnu pavlaku, senf i začine.Pileća prsa preliti ovim sosom.
Prijatno!
Autor: Jasmina Jovičić