Start Deserti Torte Topi se u ustima: Torta od narandže i čokolade

Topi se u ustima: Torta od narandže i čokolade

ID-100189203Sastojci:
– 2 narandže (srednje veličine)
– 6 jaja
– pola praška za pecivo
– pola kašičice soda bikarbone
– 200g mlevenih oraha
– 150g šećera
– 50g kakaa
za glazuru:
– 200g čokolade za kuhanje
– 200ml slatke pavlake

Priprema:
Narandže skuvati da bi bile manje gorke: pola sata neka se bare s korom, zatim bacite vodu i kuvajte još pola sata. Iseći ih, oljuštiti i izvadite koštice, a potom izblendati
Jaja umititi sa šećerom, u smesu dodati ostale sastojke i na kraju umešati u pire od narandži. Izliti smesu u kalup za pečenje i peći 45 min na 180 stepeni. Nakon pola sata proveriti čačkalicom da li je kolač pečen.
U međuvremenu, otopiti čokoladu i pavlaku za kuvanje i mešati dok se ne dobije jednolična smesu bez grudvica.
Glazuru izliti po torti i pustiti da odstoji sat vremena, a zatim tortu staviti u frižider.

Izvor: tportal.hr
Foto: FreeDigitalPhotos