Sastojci:
za krofne
– 2 čaše vode
– 1 čaša Dijamant ulja
– 230g mekog brašna
– 5 celih jaja
za fil
– 1 l mleka
– 3 kesice pudinga sa vanilom
– 4 žumanca
– 8 kašika šećera
– 250g Dijamant margarina
za posipanje
– malo šećera u prahu
Priprema:
Stavite da provri voda i postepeno dodajte ulje, zatim i brašno sve mešajući. U smesu dodajte jaja, jedno po jedno sve muteći milkserom. Vadite kašičicom malo krofnice veličine manjeg oraha, sa razmakom jer će da narastu. i stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Za fil: u mleku skuvati puding pomešan sa 4 žumanca i šećerom i ostavite da se ohladi. U ohlađeni fil dodati omekšali buter i penasto umutite mikserom. Pripremite za filovanje. Krofnice preseći na pola i filujte pripremljenim filom. Gotove krofnice pospite šećerom u prahu. Ostavite malo da se fil stegne i služite.
Recept Adilje Hodže iz Subotice