Start Dijamant kuvarica Dvobojne oblande

    Dvobojne oblande

    1533952_10202892605336360_1561187407_n1Sastojci:
    žuti fil
    – 7 žumanaca
    – 250g šećera u prahu
    – 250g Dijamant margarina
    – 2 kesice vanil šećera
    braon fil
    – 7 belanaca
    – 250g šećera u prahu
    – 300g mlevenog keksa
    (može i 150g mlevenih oraha i 150gr mlevenog keksa)

    Priprema:
    Žuti fil: Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i kuvati ih na pari. Kada se krem zgusne ostaviti ga da se ohladi i dodati penasto umućen margarin sa vanil šećerom.
    Braon fil: Napraviti čvrst sneg od belanaca, malo po malo dodavati šećer u prahu i na kraju mleveni keks( ili keks i orahe).
    Na oblandu staviti prvo braon fil zatim oblandu, žuti film i tako dok se ne utroši sav materija.

    Recept Miroslave Bogdanović iz Beograda