Start Dijamant kuvarica Nesqvik kocke

    Nesqvik kocke

    slikaSastojci:
    za koru
    – 4 jajeta
    – 150g šećera
    – 180ml jogurta
    – 1dcl ulja
    – 1/2 praška za pecivo
    – 200g brašna
    – 2 kašike nesqvika
    fil 1
    – 300g mlevenog keksa
    – 4dcl kisele pavlake
    – 100g šećera u prahu
    fil 2
    – 5dcl mleka
    – 100g šećera
    – 2 pudinga od čokolade
    – 100g nesqvika
    – 150g Dijamant margarina
    ostalo
    – 100g čokolade
    – 150g šlaga
    – 1,5dcl mleka
    – 2 kašike Dijamant ulja

    Priprema
    Umutiti sam od belanaca sa polovinom šećera. Posebno umutiti ostale sastojke i lagano umešati belanca. Razliti smesu u podmazan i brašnom posut pleh i peći 20tak minuta na 180 stepeni. Vruću koru preliti sa 1,5 dl hladnog mleka. Pomešati keks, pavlaku i 100 g šećera u prahu i 2-3 kašike umućenog šlaga. Skuvati puding od čokolade u prohladjeno dodati nesqvik u prahu i margarin. Otopiti čokoladu sa 2 kašike ulja. Na koru naneti fil od keksa, preko razliti čokoladu, ostaviti par minuta da se čokolada stegne, preko naneti čokoladni fil i preko šlag. Ostaviti da se kolač dobro odladi najbolje preko noći u frižideru.

    Julijana Krstin iz Zrenjanina