Sastojci:
za koru
– 4 jajeta
– 150g šećera
– 180ml jogurta
– 1dcl ulja
– 1/2 praška za pecivo
– 200g brašna
– 2 kašike nesqvika
fil 1
– 300g mlevenog keksa
– 4dcl kisele pavlake
– 100g šećera u prahu
fil 2
– 5dcl mleka
– 100g šećera
– 2 pudinga od čokolade
– 100g nesqvika
– 150g Dijamant margarina
ostalo
– 100g čokolade
– 150g šlaga
– 1,5dcl mleka
– 2 kašike Dijamant ulja
Priprema
Umutiti sam od belanaca sa polovinom šećera. Posebno umutiti ostale sastojke i lagano umešati belanca. Razliti smesu u podmazan i brašnom posut pleh i peći 20tak minuta na 180 stepeni. Vruću koru preliti sa 1,5 dl hladnog mleka. Pomešati keks, pavlaku i 100 g šećera u prahu i 2-3 kašike umućenog šlaga. Skuvati puding od čokolade u prohladjeno dodati nesqvik u prahu i margarin. Otopiti čokoladu sa 2 kašike ulja. Na koru naneti fil od keksa, preko razliti čokoladu, ostaviti par minuta da se čokolada stegne, preko naneti čokoladni fil i preko šlag. Ostaviti da se kolač dobro odladi najbolje preko noći u frižideru.
Julijana Krstin iz Zrenjanina