Sastojci:
400 g junetine
1 kašika brašna
3 velike šargarepe
3 velika krompira
1 velika glavica luka
2 čena belog luka
300 ml goveđe supe
sol, biber
Priprema:
1. Meso naseckati na kockice pa ga uvaljati u brašno. Luk i beli luk očistiti i sitno naseckati. Očistiti krompir i narezati na kockice. Oguliti šargarepu i narezati je na kolutiće ili kockice.
2. Na ulju pržiti kockice mesa dok ne promene boju. Izvaditi iz posude i staviti ih sa strane.
3. Na istoj masnoći dinstati luk dok postane staklast. Dodati beli luk i zaliti goveđom supom.
4. Dodati meso i povrće, začiniti i dodati još supe po potrebi da pokrije sve sastojke.
5. Poklopiti i kuvati dok meso i povrće ne omekšaju.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net