Sastojci:
– 4 jajeta
– 2 čaše (od jogurta) šecera
– 200ml mleka
– 200ml Dijamant ulja
– 2 čaše brašna
– 4 kašike kakaa
– 2 kesice praška za pecivo
– 700ml mleka
– 1 čaša šećera
– 6 kašika griza
– 100g kokosa
– 200g čokolade
Priprema
Prvo napraviti fil: mleko sa šećerom staviti da provri. U provrelo mleko polako sipati griz uz neprestano mešanje žicom. Odmah sipati i kokos i mešati dok se ne skuva gusti krem. Skloniti sa šporeta, pokriti providnom folijom i ostaviti da se prohladi, da bude mlak. Izmutiti 2 jajeta, dodati 1 čašu šećera, 1 čašu brašna, 100ml ulja, 100ml mleka, 1 kesicu praška za pecivo i 2 kašike kakaa.
Sipati testo u podmazan pleh (moj pleh je dimenzije 22×33 cm) i staviti da se peče. Odmah izmutiti sastojke za drugu koru na isti način. Kad se na prvoj kori u toku pečenja uhvati korica (nakon desetak minuta pečenja) izvaditi iz rerne rasporediti fil, pa preko fila preliti testom koje smo pripremili za drugu koru. Vratiti nazad da se peče dok ne bude pečeno. Proveriti čačkalicom da li se donja kora lepo ispekla. Gotov kolač premazati istopljenom čokoladom.
Recept Tatjane Stojanović iz Debeljače