Start Dijamant kuvarica Slana torta

    Slana torta

    naslovna-slana-tortaSastojci:
    – 6 jaja
    – 2 šoljice rendane salame
    – 2 šoljice rendane i kuvane šargarepe
    – 2 šoljice Dijamant ulja
    – 3 šoljice jogurta
    – 1,5 kesica praška za pecivo
    – 5 supenih kašika brašna
    – soli po ukusu
    – 1 kašika seckanog peršunovog lista
    – 500g kisele pavlake
    – 100g kačkavalja

    Priprema
    Penasto umutiti belanca, dodati žumanca, so i sve ostale sastojke, sve lepo sjediniti. Kockasti pleh obložiti papirom za pečenje, sipati umućenu smesu i peći na 180 stepeni. Kada patišpanj porumeni (proveriti čačkalicom da li je gotov), ostaviti da se skroz ohladi. Iseći na 3 jednaka dela. Prvi deo premazati pavlakom, poklopiti drugim delom i ponoviti postupak. Treću koru premazati od gore kao i sa strana celu tortu. Izrendati 100g kačkavalja i filovati slanu tortu odozgo.

    Recept Vesne Filipović