Start Dijamant kuvarica Crveno-bele kocke

    Crveno-bele kocke

    IMG_20150505_1042111Sastojci:
    za beli deo
    – 150g šećera
    – 100 ml vode
    – 250g Dijamant margarina
    – 150g mlevenog keksa
    – 100g kokosovog brašna
    – 50g bele čokolade
    – 1 kesica vanilin šećera
    za crveni deo
    – 300g višanja
    – 150g šećera
    – 150g Dijamant margarina
    – 300g mlevenog keksa
    za glazuru
    – 100g čokolade
    – 4 kašike Dijamant ulja.

    Priprema
    Za beli deo: šećer i vodu staviti u šerpu i zagrejati. Kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati još dva minuta. Skloniti sa ringle i dodati Dijamant margarin, belu čokoladu i vanilin šećer. Promešati pa dodati keks i kokos. Rastanjiti na poslužavniku.
    Za crveni deo: višnje samleti pa kuvati dok ne ispari sva tečnost. Dodati šećer, prokuvati a zatim i Dijamnt margarin pa kuvati još 5 minuta. Skloniti sa sporeta i dodati keks. Crveni deo rastanjiti preko belog dela. Preliti glazurom od čokolade i Dijamant ulja, posuti listićima badema.

    Recept Suzane Mitić iz Velike Plane