Sastojci:
za testo
– 500 g mekog brašna
– 1/2 kašičice soli
– 2 ravne kašičice sode bikarbone
– 4 ravne kašike đumbira
– 1 kašičica cimeta
– 250 g margarina
– 200 g smeđeg šećera
– 2 jajeta
za dekoraciju
– 200 g šećera u prahu
– 1 belance
– 1 limun
– čokoladne mrvice
ISPROBAJTE I… Medena srca sa orasima
Priprema:
Testo:
1. U dubljoj posudi sjediniti margarin, smeđi šećer i jaja, pa umutiti mikserom. U umućenu masu dodati brašno, so, đumbir, cimet i sodu bikarbonu te umesiti testo.
2. Testo razvući oklagijom na debljinu od 1,5 cm pa modlicama za kolače vaditi željene oblike.
3. Tepsiju nauljiti, posuti brašnom, poređati medenjake i peći ih oko 10 minuta na 150 °C.
4. Pečene medenjake ostaviti da se ohlade pa ih umakati u masu za dekoraciju od belanaca i šećera, i posuti čokoladnim mrvicama.
Dekoracija:
1. Belance umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavati šećer u prahu i sok od limuna.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net