Sastojci:
– 60 g slatke pavlake
– 30 g lešnika
– 20 g šećera
– žumance
– vanil-šećer
– šipka vanile
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Slatku pavlaku mutiti dok ne dobije finu čvrstinu.
2. Na pari skuvati žumanca, šećer, vanil-šećer i vanilu. Kad se masa prohladi, sjediniti je sa slatkom pavlakom, a zatim dodati sitno seckane lešnike. Sipati u kalupe i staviti u zamrzivač.
3. Parfe se pravi i sa bademima, ananasom, čokoladom… Postupak je potpuno isti, samo se umesto lešnika dodaje neki od pomenutih sastojaka.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net