Sastojci:
za kore
– 10 jaja
– 300g mlevenih oraha
– 12 kašika šećera
– 6 kašika prezli
– 1 Dijamant margarin
za kornete
– 30 korneta
– 300g šećera u prahu
– 500g mlevene plazme
– 8 žumanaca
– 3dcl soka od narandži
– 100g mlevenih oraha
– 100g žele bombona
– 200g krem bananica
– 1 Dijamant margarin
za dekoraciju
– 6 kesica šlaga
– čokoladni preliv
ISPROBAJTE… Lešnik kornet
Priprema:
Kora: od 5 belanca, 6 kašika šećera, 3 kašike prezli, 150g mlevenih oraha praviti 2 kore.
Fil: 10 žumanaca, 200g šećera u prahu skuvati na pari pa kad se ohladi dodati 1 umućen margarin. Kada se fil prohladi filovati po principu kora-fil.
Korneti: kupiti 30 korneta i puniti ih filom koji ste prethodno pripremili na sledeći način: sjediniti šećer u prahu, mlevenu plazmu, žumanaca (prethodno skuvana na pari), sok od narandži, mlevene orase, sitno seckane žele bombona i sitno seckane krem bananice. Kad ste sastojke dobro umešali, dodati margarin i još 150g šećera u prahu.
Finalni postupak: napunjene kornete okrenuti naopako i staviti filove na kore. Umutiti šest kesica šlaga i ukrašavati između korneta. Na kornete i šlag naneti čokoladni preliv.
Recept Milice Živković iz Bele Crkve
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net