Sastojci:
– 1kg očišćenog pilećeg filea
– 1 glavica crnog luka
– 1/2 kašičice bibera
– 1 supena kašika Dijamantovog ulja
– 1 kašičica so
– 1 kašičica suvog začina
za sos od šampinjona
– 250g svežih šampinjona
– 100g Dijmantovog margarina s maslacem
– 50g kisele pavlake
– 50g Dijamantovog majoneza
– 1/2 kačice so
– malo bibera
ISPROBAJTE I… Piletinu u sosu od šampinjona
Priprema:
1. Pileći file samleti u mašni za mlevenje mesa. U usitnjeno meso dodati so, bilber, suvi začin, sitno iseckan crni luk i ulje te sve dobro umesiti rukom, a zatim ostavit nekoliko sati da odstoji. Od dobijene mase praviti pljeskavice i peći ih na roštilju ili gril tavi.
2. Otopiti margarin i u njega dodati isečene šampinjone. Pržiti na jačoj temperaturi, dodati so, biber i kad sva voda ispari iz posude – skinuti s vatre, dodati kiselu pavlaku, malo kasnije i Dijamantov majonez. Pljeskavice poređati u tanjir za služenje i preliti sosom od šampinjona
Prijatno!
Recept Danijele Veljković iz Svrljiga
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net