Sastojci:
– 3 glavice crnog luka
– 500g šampinjona
– 200g pilećeg belog mesa
– 3 sveža paradajza ili tetrapak paradajz sosa
– 1 kesica sosa za špagate
– so
– bosiljak
– 5 kašika Dijamant ulja
– 500g špageta
ISPROBAJTE I…
Priprema:
U dubljem tiganju propržite seckani crni luk na Dijamant ulju. Dodajte oprane i sitno seckane šampinjone i na srednje jakoj vatri ih pržite dok voda koju budu pustili ne ispari. Pileće belo meso prethodno obariti i iscepkati na tanke niti pa dodati uprženim šampinjonima i luku. Sveži paradajz oljuštiti, naseckati na sitne komadiće i dodati u tiganj. Na kraju dodajte sos za špagete pripremljen po uputstvu sa kesice. Posolite po želji i dodajte bosiljak. Sačekajte da preliv proključa, zatim ga sklonite sa vatre.
Skuvajte testeninu u vodi (15 minuta) i procedite. Preliv sipati preko špageta i posuti kačkavaljem ili sirom po želji.
Recept Marije Mišić iz Leskovca
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net