Start Dijamant kuvarica Špagete u sosu od piletine i šampinjona

    Špagete u sosu od piletine i šampinjona

    DSC_0732Sastojci:
    – 3 glavice crnog luka
    – 500g šampinjona
    – 200g pilećeg belog mesa
    – 3 sveža paradajza ili tetrapak paradajz sosa
    – 1 kesica sosa za špagate
    – so
    – bosiljak
    – 5 kašika Dijamant ulja
    – 500g špageta

    ISPROBAJTE I…

    Salata sa špagetama

    Špagete u sosu od kobasica

    Priprema:
    U dubljem tiganju propržite seckani crni luk na Dijamant ulju. Dodajte oprane i sitno seckane šampinjone i na srednje jakoj vatri ih pržite dok voda koju budu pustili ne ispari. Pileće belo meso prethodno obariti i iscepkati na tanke niti pa dodati uprženim šampinjonima i luku. Sveži paradajz oljuštiti, naseckati na sitne komadiće i dodati u tiganj. Na kraju dodajte sos za špagete pripremljen po uputstvu sa kesice. Posolite po želji i dodajte bosiljak. Sačekajte da preliv proključa, zatim ga sklonite sa vatre.
    Skuvajte testeninu u vodi (15 minuta) i procedite. Preliv sipati preko špageta i posuti kačkavaljem ili sirom po želji.

    Recept Marije Mišić iz Leskovca

    Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

    Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

    VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

    Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

    STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net