Sastojci:
– 200 g praške šunke
– 300 g mlevene junetine
– 350 g šampinjona
– 2 dl pavlake
– 150 g suvog vrata
– 1 kora lisnatog testa
– 2 čena belog luka
– 1/2 veze peršuna
– 2 jajeta
– 2 kašike ulja
– vegeta, biber
ISPORBAJTE I…
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti junetinu sa jednim jajetom i pavlakom, te začiniti po ukusu.
2. Pečurke iseći na listiće, a beli luk i peršun sitno iseckati. Na malo ulja propržiti šampinjone i beli luk, dodati sitno seckan peršun, začiniti po ukusu i ostaviti da se ohladi. U ohlađen fil dodati 1 jaje i promešati.
3. Uzak pravougaoni kalup nauljiti i obložiti ga listovima suvog vrata. U obložen kalup ređati naizmenično fil od mesa, šunku i fil od šampinjona. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal, završiti sa praškom šunkom.
4. Pripremljenu tortu prekriti korom od lisnatog testa, pokriti folijom i staviti u zagrejanu rernu da se peče.
5. Pred kraj pečenja skinuti foliju, kako bi kora porumenela.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net