Za ovaj nesvakidašnji specijalitet bića vam potrebni sledeći sastojci:
– 450 g mocarele
– 3 jajeta
– ¾ šolje slatke pavlake
– 2 ¼ šolje prezli
– ¾ šolje parmezana
– 2 kašičice belog luka u granulama
– 1 kašika suvih začina (origano, vlašac, bosiljak)
– ½ šolje belog brašna
– So
– Biber
– Ulje
ISPROBAJTE I…
Mocarela u ulju: Idealan dodatak salatama
Priprema:
U velikoj posudi umutite jaja i pavlaku, posolite, pobiberite i ostavite sa strane. U posebnom sudu pomešajte prezle, parmezan, beli luk, začine, so i biber. U posebni sud sipajte brašno i po ukusu posolite.
Mocarelu isecite na deblje štapiće, potom ih uvaljajte u brašno, potom u semsu sa jajima i na kraju u začinjene mrvice. Ponovite postupak još jednom, a potom odložite štapić na tepsiju na koju ste prethodno stavili pek papir.
Izvor: zena.blic.rs
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net