Sastojci:
1 jaje
120- 150 g brasna
Priprema:
1. Brašno izručite na radnu površinu. Napravite rupu u sredini brašna, izlijte jaje i počnite da mesite. Mesite dok svo brasno na pokupite i formirate tvrdo testo.
2. Odmah razvucite testo i po potrebi dodajte brašno da se ne lepi za oklagiju.
3. Isecite na trake. Svaku traku pospite sa malo brašna, poređajte jednu na drugu i secite rezance.
4. Kuvajte ih u supi par minuta, dok ne omekšaju ili posebno u vodi pa poslužiti uz supu.
Savet: Ova količina je dovoljna za oko 2-2,5 litara supe, zavisi koliko ima povrća u supi i koju gustinu želite.
Izvor: serpica.net
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net