Sastojci:
– 2 tikvice srednje veličine
– 2 jajeta
– 100g brašna
– 1 list oblande
– 100g kajmaka
– 100g krem sira
– 100g majoneza
– 5 kiselih krastavaca
– 100g suvog vrata
– 100g bekon slanine
– 1 dl ulja
– 100g kačkavalja
– vegeta, so
ISPROBAJTE I…
Priprema
1. Tikvice očistiti i iseći na kolutove, krastavce sitno iseckati, suvi vrat i bekon slaninu iseći na štapiće, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Kolutove tikvica posoliti, uvaljati ih u brašno, potom umočiti u umućena jaja i na kraju ispržiti na vrelom ulju sa svih strana da porumene.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti krem sir, kajmak i kisele krastavce, začiniti po ukusu, te pripremljenim filom premazati list oblande.
4. Preko fila poređati pohovane tikvice, a po njima ravnomerno rasporediti suvi vrat i slaninu.
5. Filovanu oblandu urolovati, premazati je majonezom i posuti kačkavaljem.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net