Sastojci:
– 600g mekog brašna
– 1 pakovanje svežeg kvasca
– 3 dl vode
– 200g šeri paradajza
– 1 dl maslinovog ulja
– 150g mocarele
– so, vegeta, origano, bosiljak
Priprema
1. Kvasac i malo soli rastopiti u mlakoj vodi, te postepeno dodavati brašno ručno meseći sve vreme.
2. Umešeno testo oblikovati u jufku, prekriti platnenom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
3. Testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm a zatim iseći jednostrane trouglove (dužina stranice 8 cm).
4. Posebno sjediniti maslinovo ulje, začin C, bosiljak i origano.
5. Paradajz preseći na polovine, te svaku polovinu utisnuti na jedan trougao. Gotove trouglove premazati pripremljenom mešavinom, pa ih poslagati na pleh obložen papirom za pečenje i staviti da se peku u zagrejanu rernu.
6. Pred kraj pečenja pleh izvaditi iz rerne, te na svaki trougao staviti malo seckane mocarele i vratiti u rernu da se zapeče.