Sastojci:
– 1 pakovanje svežeg kvasca
– 250 g margarina
– 500 g mekog brašna
– 2,5 dl mleka
– 6 jaja
– 400 g mlevene junetine
– 2 krompira
– 2 dl pavlake
– 2 glavice luka
– 0,5 ml ulja, vegeta, biber
Priprema
1. Kvasac otopiti u malo mlakog mleka i ostaviti da nadođe, krompir obariti te izrendati na krupno rende, a luk sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi penasto umutiti margarin, dodati brašno, nadošao kvasac, jedno jaje i dva žumanceta, te umesiti glatko i elastično testo.
3. Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša a tečnost ne uvri. U dinstano meso dodati krompir, pavlaku i preostala umućena jaja, promešati i začiniti po ukusu.
4. Pripremljeno testo podeliti na dva dela, pa svaku polovinu istanjiti oklagijom i oblikovati prema veličini tepsije za pečenje.
5. Tepsiju nauljiti, posuti brašnom, te dno prekriti polovinom testa. Na podlogu od testa naneti pripremljen fil i preklopiti drugom polovinom testa.
6. Pripremljenu pitu premazati ostatkom belanaca i staviti u zagrejanu rernu da se peče dok ne porumeni.