Sastojci:
– 500g testenine bez jaja (taljatele)
– luk, crveni
– 2 čena belog luka
– 2 kašike maslinovog ulja
– 300g pilećih prsa
– 200g cherry paradajza
– 400g artičoka
– 100g feta sira
– 2 kašičice peršuna
– 1 kašika limunovog soka
– 1 kašičica origana
– so, biber
Priprema
Testeninu kuvati u većem loncu 8-10 minuta pa procediti. Na zagrejanom maslinovom ulju dinstati luk i beli luk oko dve minute pa umešati piletinu. Kuvati uz povremeno mešanje dok piletina ne izgubi ružičastu boju, oko 5 do 6 minuta. Jačinu vatre smanjiti na srednje pa dodati artičoke (ako ne možete nabaviti sveže, možete koristiti i konzervirane), paradajz sečen na pola, fetu, peršun, limunov sok, origano i kuvanu testeninu. Kuvati nekoliko minuta, skloniti s vatre, posolite i pobiberiti. Možete narendati sira od gore.