Sastojci:
– 225 grama izmrvljenih, što zrelijih organskih banana
– 230 gr pavlake od 20% mlečne masti (ili još bolje 22% mm, to jest milerama)
– 55 gr putera, maslaca
– 265 gr belog šećera
– 2 domaća jaja
– 5 ml ekstrakta vanile
– 250 gr brašna za kolače (nikad ne znam jel to meko ili oštro i koji tip)
– 5 gr, kesica Soda bikarbone
– 5 gr, kesica Praška za pecivo
– 2 gr soli (onako od oka, al da ne bude slano)
– 225 gr čokolade (izrendane)
– 100gr čokolade za kuvanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni – 7 od 10 podeoka. Namažite tepsiju uljem i pospite malo brašna. Izmešajte bananu i pavlaku – banana miks. Stavite sa strane. U velikoj činiji, mešajte maslac i šećer dok se ne umute. Razbijte jaja jedno za drugim i umutite sa vanilom i miksom banane. Pomešajte brašno, soda bikarbonu, prašak za pecivo i so, pa umešajte sa banana miksom i dodajte u izmešani maslac sa šećerom. Na kraju ubacite rendanu čokoladu u sve to i dobro izmešajte. Sipajte testo i ravnomerno ga rasporedite u tepsiji. Pecite kolač 45 minuta u zagrejanoj pećnici. Na kraju nekako i proverite da li je kolač pečen, na primer ubodite čačkalicu u centar kolača, pa ako čačkalica izlazi čista, bez primesa testa, kolač je gotov. Otoprite čokolade, prelijte kolač, ukrasite po želji i ostavite da se ohladi.