Sastojci:
400 g ćurećeg belog mesa
250 g ćureće džigerice
200 g putera
30 g pančete
100 ml biljne pavlake
4 kisela krastavca
20 ml konjaka
20 ml soka od limuna
muskatni oraščić
so, biber
Priprema:
1. Ćureće meso i džigericu iseći na kocke, slaninu na štapiće, a krastavce izrendati na sitno rende.
2. U teflonskom tiganju otopiti 50 g putera, pa propržiti belo meso i džigericu, te dodati slaninu i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok svi sastojci ne omekšaju. Dinstano meso ocediti od masnoće, ostaviti da se ohladi te samleti na mašini za mlevenje ili u blenderu.
3. Preostali puter penasto umutiti pa sjediniti sa mlevenim mesom, dodati umućenu pavlaku, krastavce, konjak, sok od limuna i muskatni oraščić, te sve dobro promešati i začiniti po ukusu.
4. Pripremljenu paštetu ostaviti u frižideru da odstoji najmanje 60 minuta.