Sastojci:
1 pakovanje tortilja
Namaz
200 g švapskog sira
2 čena belog luka
3 manja kisela krastavca
100 ml kisele pavlake
mešavina začina
Fil
100 g pančete
400 g teletine
100 ml juneće supe
100 g kukuruza šećerca iz konzerve
2 crvene paprike
100 ml ulja
1 glavica crvenog luka
3 krompira
mešavina začina, biber
ISPROBAJTE I… Grčku pitu
Priprema
Namaz
1. Beli luk izrendati na sitno rende, a krastavce sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir i pavlaku, te dodati krastavce i beli luk. Zatim dobro promešati i začiniti po ukusu.
Fil
1. Bekon slaninu iseći na kockice, a teletinu, papriku i crveni luk na štapiće. Krompir oguliti i takođe iseći na štapiće, te pržiti na ulju dok ne porumeni.
2. Na malo ulja propržiti bekon slaninu i luk, potom dodati teletinu, te dinstati uz povremeno dolivanje supe dok svi sastojci ne omekšaju.
3. Pred kraj dinstanja dodati kukuruz šećerac i papriku, začiniti po ukusu, pa nastaviti sa dinstanjem dok paprika ne omekša, a suvišna tečnost ne ispari.
Finalni postupak
1. Tortilje peći u teflonskom tiganju na nekoliko kapi ulja sa obe strane kako bi porumenele.
2. Svaku tortilju premazati pripremljenim namazom, naneti malo fila, a zatim dodati pomfrit i urolovati.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net