Sastojci:
za kore
– 500 g brašna
– 3 kašike šećera
– 150 g putera
– 1 jaje
– 1 prašak za pecivo
– 1,5 dl mleka
– 3 kašike ulja, so
za fil
– 250 g margarina
– 270 g šećera
– 5 dl mleka
– 3 kašike brašna
– 2 vanil-šećera
– 2 kašike kakaoa
za galazuru
– 150 g čokolade za kuvanje
– 3 kašike ulja
Priprema
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, puter, šećer, jaje, mleko, prstohvat soli i prašak za pecivo, pa umesiti glatko testo.
2. Umešeno testo podeliti na tri jufke. Pomoću oklagije svaku jufku razvući u koru dimenzije 30×35 cm.
3. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posuti brašnom, te u nju staviti pripremljenu koru i peći je u zagrejanoj rerni 8 minuta na 200 ºC.
4. Od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. U dubljoj posudi umutiti mleko, brašno i 70 g šećera, pa staviti da se kuva mešajući sve vreme kako bi se masa zgusnula. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi.
2. Penasto umutiti puter sa 200 g šećera.
3. U ohlađenu masu dodati mešavinu putera i šećera, te mikserom izmutiti.
4. Pripremljen fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati kakao, a u drugi deo vanil-šećer i dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Na tacnu staviti jednu koru i premazati je filom od kakaoa, zatim je prekriti drugom korom i naneti fil sa vanil-šećerom, pa preklopiti trećom korom.
2. Čokoladu za kuvanje i ulje otopiti na umerenoj temperaturi i time preliti kolač.